Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Європейська преса: Путін поклав початок своєму кінцю

Світ про Україну 17119 переглядів

Опубліковано - 30.07.2014 | Всі публікації | Версія для друку

Європейська преса: Путін поклав початок своєму кінцю
Європейські видання, коментуючи у середу, 30 липня, нові санкції Заходу проти Росії, висловлюють сумніви щодо їхньої ефективності. Водночас оглядачі одностайні у їхній виправданості.

Ліво-ліберальна чеська газета Pravo вказує на взаємозалежність російської та європейської економік, що досі постійно ускладнювала запровадження жорстких санкцій: "Дебати про розширення економічних та політичних санкцій проти Росії засвідчують, що знайти спільну позицію не так просто. Це пов’язано з різними економічними інтересами та зв’язками з Росією окремих країн-членів. Сформулювати санкції так, щоб вони мали більше негативного впливу на Росію, ніж на сам ЄС, - завдання для чарівника. (…) Досить лише нагадати, що понад 6000 німецьких фірм працюють на російському ринку і вже інвестували там добрих 20 мільярдів євро".

Паризька газета Libération, коментуючи нові санкції Заходу проти Росії, ставить під сумнів їхню ефективність: "США та ЄС, схоже, розробляють нову політику проти Росії колишнього агента КДБ (президента Владіміра Путіна, - Ред.), при цьому, утім, не визнаючи, що змінили свій курс. Ці санкції виправдані. Однак чи є вони дієвими? Путін не задовольнився Кримом, як на те сподівалися європейці. Він продовжує дестабілізувати Україну. Він озброює, фінансує та контролює "проросійські сили", які часто походять з його власних спецслужб. Літак Malaysia Airlines, який, дуже вірогідно, був збитий російською ракетою, став апогеєм такої владної політики. Політики, яка продовжує дивувати та дратувати можновладців старої Європи".

Польське видання Gazeta Wyborcza теж налаштоване скептично щодо впливу санкцій на Кремль: "Президент Путін не схожий на людину, яка просто поступиться під тиском санкцій. Імовірно, він сприйме це так, ніби в такий спосіб його принизили, а разом з ним і Росію. Якби він виявився слабаком, то виставив би себе на посміх у власному суспільному уявленні. Аби уникнути цього, він готовий поставити на кін російську економіку. Навіть якщо це коштуватиме мільярди, зрештою це ж не його приватні мільярди. Тож, перед західними та українськими дипломатами стоїть завдання врятувати Путіна, тобто уможливити для нього такий вихід із ситуації, щоб він міг зберегти обличчя. (…) Ніхто на Заході не хоче псувати відносини з Росією надовго. Навпаки, треба докласти зусиль, щоб вони були якомога кращими".

Німецька газета Süddeutsche Zeitung натомість, схоже, вважає шанси на налагодження відносин з Росією не надто високими: "Повернення до таких відносин з Росією, як раніше, найближчим часом уявити не можливо. Проти цього свідомо прийняло рішення саме російське керівництво. І таким чином Путін поклав початок своєму кінцю. Невідомо, скільки часу знадобиться, аби людям в Росії набридли наслідки самоізоляції. Зрозуміло, однак, що ця мить наступить". Водночас німецьке видання чітко окреслює мету нових санкцій Заходу проти Росії: "Західні санкції не можуть і далі бути направлені на те, щоб переконати Путіна. Кожен наступний крок російському народу представлятимуть як підтвердження того, що Захід хоче поставити Росію на коліна. Натомість торгівельні обмеження повинні нині мати єдину мету – захистити Європу".

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Світ про Україну»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки люди розумом убогі, особливо недоумки та ідіоти, позбавлені національних прикмет”
Арсен Річі

 
Реклама на порталі
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.