Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чи готові українські війська дати відсіч росіянам? Оцінка генерала США

Військова справа 3371 перегляд

Опубліковано - 15.04.2021 | Всі публікації | Версія для друку

Генерал Тод Волтерс
Генерал Тод Волтерс
Американське командування у Європі підвищило рівень загрози в Україні зі статусу “можливої” кризи до “потенційної неминучої”.

У вівторок сенатори провели слухання із командувачами американських військ у Європі на тему фінансування війська на наступний рік, значну частину запитань присвятили накопиченню російських військ у східній Україні і в Криму. Серед іншого, американських законодавців цікавило, наскільки реальною є загроза російського вторгнення в Україну і чи готові українські війська дати відсіч росіянам.

Ангус Кінг, сенатор: Генерале, головний речник росіян, який також є радником Путіна, заявив, що війна в Україні невідворотна, що вона станеться через масивну кібер-атаку, яка дійде аж до нас. І що в них настільки велика кількість зброї, яку неможливо відбити, якщо вони відбиратимуть Донбас, якщо не всю країну. Яка ваша реакцію на думку, що вторгнення в східну Україну вже не зупинити?

Чи українці мають достатньо зброї, тренувань і сили, щоб зупинити спробу такої анексії?

Генерал Тод Уолтерс, командувач американських військ у Європі:
Нас це дуже хвилює. І в Україні, і їхні партнери у регіоні, роблять все, що вони можуть, аби посилити свої позиції. Якщо вторгнення відбудеться, вони зараз у найкращій своїй позиції. І йдеться не лише про їхні війська, а й війська їхніх партнерів у регіоні.

Ангус Кінг, сенатор: Чи ви гадаєте, вони могли б відбити вторгнення, якщо воно почнеться наступного тижня?

Генерал Тод Уолтерс: Думаю, з часом, це точно.

Сенатор Ангус Кінг: Політично мені це нагадує 1939 рік, коли німці казали, що вони звільняють німецькомовних громадян. Дуже схожі речі ми зараз чуємо від Росії. ​

У східній Україні дуже багато російськомовних людей. Який політичний настрій стосовно відданості Україні та відданості Росії?

Генерал Тод Уолтерс: Сенаторе, я б це відніс у категорію: висока відданість державі Україна.

Сенатор Ангус Кінг: Тож аргумент, що Росія "визволяє" цих російськомовних людей з української території, там не сприймається?

Генерал Тод Уолтерс: Погоджуюся з вами.

Сенатор Ангус Кінг: Чи ми повідомили росіянам, що такий тип вторгнення матиме відповідь шляхом стримування? Бо як на мене, у нас зараз єдиний шлях реагування - це стримування.

Генерал Тод Уолтерс: Мені відомо, що наші військові і цивільні лідери мали розмови з колегами в Україні і на високому рівні в Росії. Я не можу вам передати всі ті слова, які були сказані. Але я знаю, що наше керівництво висловило глибоку стурбованість через високий рівень активності на Донбасі і в Криму.

Сенаторка Джин Шагін: Чи маєте Ви розуміння, що Росія насправді робить, чи готується до потенційної атаки?

Генерал Тод Волтерс: Пані сенаторко, ми поділили дії Росії на чотири категорії. Я б віддав перевагу поговорити про це на закритому слуханні.

Що я можу сказати публічно, це те, що має місце суттєве накопичення російських військових сухопутних, повітряних та морських сил, і їхні масштаби, розміри викликають надзвичайне хвилювання. Вони віддзеркалюють масштаби, розміри військ, які застосовувались у 2014 році. Ми лишаємось дуже і дуже пильними, розглядаємо якомога більше варіантів реагування, і очевидно, дуже стурбовані.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Військова справа»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Три речі роблять націю великою і процвітаючою: плодоносний ґрунт, діяльна промисловість і легкість пересування людей і товарів”
Френсіс Бекон

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.