Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Київ був найбільшим містом Європи у ХІ сторіччі, в п’ятдесят разів більшим за Лондон, в десять – за Париж. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі. Німецький церковний діяч XІ століття єпископ із Саксонії Титмар Мерзебурзький у своїй «Хроніці» у 1012 - 1018 роках, характеризує Київ як «велике місто, у якому більш 400 церков, 8 ринків, незліченна кількість жителів». На початку ХІ століття теперішня столиця України мала 50 тисяч населення. Для порівняння, у Лондоні на той час мешкало 20 тисяч жителів. Німецький хроніст XІ століття Адам Бременський називав Київ «суперником костянтинопільського скіпетра, найчарівнішої прикраси Греції».
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Оглядачі прокоментували слова Путіна про “зовнішнє управління” Україною

Політика 2529 переглядів

Опубліковано - 1.07.2021 | Всі публікації | Версія для друку

Оглядачі прокоментували слова Путіна про “зовнішнє управління” Україною
Коментарі президента Росії Володимира Путіна про буцімто зовнішнє управління Україною привернули увагу міжнародних оглядачів.

Раніше президент Росії виступив в рамках програми «Пряма лінія з Володимиром Путіним», в ході якої росіяни могли задавати питання. Відповідний текст розміщено на сайті президента Росії.

Путін заявив, що не відмовляється від зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, але, за його словами треба зрозуміти, про що говорити.

"Що зустрічатися із Зеленським, якщо він віддав свою країну під повне зовнішнє управління? Ключові питання життєдіяльності України вирішуються не в Києві, а у Вашингтоні, почасти в Берліні і в Парижі. Ну і про що розмовляти? Проте я не відмовляюся від зустрічей подібного роду, треба тільки зрозуміти, про що говорити", - сказав Путін.

"Путін лютує, що Україна стає військовою платформою для США та інших країн, які з підозрою ставляться до Росії після 2014-го, але не питає, чому Україна не була платформою для США та інших країн, які з підозрою ставляться до Росії, до 2014-го року", - відзначив Александр Кларксон, лектор Королівського коледжу у Лондоні.



"Звісно, якби я був циніком, я би подумав, що проблема Путіна щодо України полягає саме у тому, що вона не хотіла перебувати під "повним зовнішнім управлінням"…", - пише експерт з питань Росії Марк Галеотті.



Думки цих оглядачів співзвучні із позицією міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, який відзначив, що Путін прагне, щоб справи України вирішувались у Москві.



"Путін надалі нездатен зрозуміти Україну", - твітує консультант Тарас Кузьо.



"Брак розуміння - це двостороння проблема. Путін та більшість росіян не розуміють Україну. Зеленський та його команда повинні відмовитись від ілюзій щодо Росії та віри у те, що прямі переговори змінять глибокий шовінізм Путіна та відкидання ним України та українців", - також відзначив оглядач.


 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політика»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Єдина країна в світі, де не викладалася в університетах історія цієї країни, де історія вважалася чимось забороненим, ворожим і контрреволюційним, — це Україна. Другої такої країни на земній кулі нема. Де ж рождатися, де плодитися дезертирам, як не у нас? Де рости слабодухим і запроданцям, як не у нас? Не вина це дезертирів, а горе. Не судить їх треба, а просить прощення і плакати за погане виховання, за духовне каліцтво у великий час. Їх не учили Батьківщині — їх учили класовій ворожнечі і боротьбі, їх не учили історії. Народ, що не знає своєї історії, є народ сліпців.”
Олександр Довженко

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.