Аратта - На головну

19 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Оглядачі коментують заяву Кремля про “червоні лінії” щодо України, слова Лукашенка

Політика 1707 переглядів

Опубліковано - 28.09.2021 | Всі публікації | Версія для друку

Оглядачі коментують заяву Кремля про “червоні лінії” щодо України, слова Лукашенка
Оглядачі, експерти на Заході реагують на заяву уряду Росії про “червоні лінії” щодо України.

Александер Вершбоу, екс-посол США в Росії, який нині є аналітиком Atlantic Council, заявив у коментарі "Голосу Америки", що заяви Путіна про "червоні лінії" вже не вперше стосуються теми присутності НАТО на території України та членства Києва в Альянсі. За його словами, такі заяви не відповідають зобов’язанням Росії у рамках Гельсінського заключного акту, Паризької Хартії та Основоположного акту Росія-НАТО щодо поваги до права держав обирати власний шлях в сфері безпеки. Водночас, для мене не очевидно, чи інфраструктура НАТО, яка викликає занепокоєння Росії, насправді існує".

"Я достатньо старий, щоб пам’ятати, як колись Путін говорив, що будь-яка інфраструктура НАТО в Україні становить перетин червоної лінії", - твітує сьогодні лектор Королівського коледжу Лондона Александр Кларксон. Тепер в заяві Кремля йдеться про розширення такої інфраструктури.

Як повідомляється, у Кремлі заявили, що для російського президента Володимира Путіна розширення військової інфраструктури НАТО на територію України означає перетин "червоних ліній" і що Росія і Білорусь будуть вживати заходів для захисту своєї безпеки.

"Тема потенційного розширення військової інфраструктури НАТО на територію України неодноразово згадувалася президентом Путіним, і президент Путін говорив, що це перебуває за межею тих самих "червоних ліній ", про які він неодноразово говорив раніше", - наводять ЗМІ заяву прес-секретаря російського лідера Дмитра Пєскова.

На заяви з Кремля відповіли в уряді України.

"Червоні лінії" Путіна обмежуються територією РФ. З нашого боку російсько-українського кордону ми самі розберемося, що нам робити в інтересах українського народу і безпеки України та Європи", - написав у соціальній мережі Twitter міністр закордонних справ Дмитро Кулеба

Також у понеділок Олександр Лукашенко заявив, що в ході переговорів з Путіним вони обговорювали спільну реакцію на те, що він назвав посиленням активності військ НАТО і США в Україні. Лукашенко звинуватив США в створенні в Україні центрів військової підготовки, які, за його словами, являють собою військові бази.

"Лукашенко робить це, щоб зманіпулювати лідерами України. Україна не буде у безпеці поки Лукашенко при владі. Він ніколи не був гарантом стабільності та безпеки", - коментує слова Лукашенка дослідниця американського аналітичного центру Atlantic Council Ганна Любакова.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політика»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Чим обмеженішим є світогляд людини, чим менше вона знайома з історією, природою і філософією, тим щиріша її прихильність до своєї релігії ”
Людвіг Фейєрбах

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.