Аратта - На головну

23 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- гетьман Петро Дорошенко останні двадцять років свого довгого й бурхливого життя прожив у почесному засланні в Росії. Був Вятським воєводою. Отримав від російського царя в маленькому містечку Яропольче (Волоколамський повіт поблизу Москви) помістя - 1000 дворів і пенсію в 1000 карбованців. Там же він і помер 9 листопада 1698 року, де і був похований. Був тричі одружений, мав двох дочок і трьох синів. Його правнучкою, по лінії останнього шлюбу з Агафією Єропкиною, була .... дружина Олександра Пушкіна – Наталя Гончарова...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Що кажуть військові про нового міністра оборони Резнікова

Військова справа 1870 переглядів

Опубліковано - 4.11.2021 | Всі публікації | Версія для друку

Що кажуть військові  про нового міністра оборони Резнікова
Міністерство оборони України має нового очільника. Замість Андрія Тарана, який обіймав посаду з березня 2020 року, міністром оборони призначили правника, і тепер уже колишнього віцепрем’єр-міністра-​міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова.

Для військового керівництва країни, як кажуть Радіо Свобода співрозмовники у Генеральному штабі ЗСУ, призначення не стало новиною – кандидатуру Резнікова обговорювали давно. Чули про Резнікова і на передовій.

«Небагато українців є у залі слави Національного університету оборони США – один такий, пан Таран. Його наступник має потенціал стати другим, але це не пріоритет. Найважливіше – бути в залі слави українських бійців», – сказав, представляючи Резнікова у Верховній Раді, президент Володимир Зеленський.

Радіо Донбас.Реалі запитало у діючих військовослужбовців, як вони оцінюють нове призначення, і чи сподіваються, що Олексій Резніков буде тим, хто нарешті розмежує повноваження Міністерства оборони та Генштабу.

Олександр, піхотинець:
«Загалом маю досить непогані очікування. Адже, наскільки я стежив за тепер уже головою Міноборони, він – досить цікавий і, головне, принциповий персонаж. Втім, не буду особливо тішитися, тому що практика показує, що в уряді Зеленського будь-який міністр, зрештою, може стати не очільником міністерства, а просто рупором Офісу президента. Побачимо, як буде з Резніковим».

Андрій, офіцер ЗСУ:
«Схоже, ми нарешті отримали міністра оборони, який розуміє, що ведення бойових дій – справа ЗСУ, а війна – справа всієї держави. Маємо надію, що Резніков, як справді освічена людина, закінчить розмежування повноважень між МО і ГШ. Міністерство буде займатися забезпеченням війська, відстоювати та захищати інтереси ЗСУ перед політиками і, зі свого боку, підвищувати престиж армії. Також сподіваємося, що Міністерство оборони перестане «рулити» військами у ручному режимі й в обхід військового керівництва».

Олексій, службовець Нацгвардії:
«Важко уявити гіршого міністра оборони, ніж попередній. Обрання на цю посаду цивільної людини нарешті має стати нормою. А от боягуз-військовий, який боявся війни з 2014-го, – точно не найкращий варіант».

Кирило, морський піхотинець:
«Для мене досить суттєво, що Резніков не військовий і, відповідно, позбавлений військових «затягів» та військової форми мислення, при тому є професійним юристом і людиною, що може опрацьовувати великі потоки інформації. Також саме його заяви у ТКГ звучали найбільш жорстко без імпотентної позиції. Нещодавно мав можливість із ним поспілкуватись і роблю висновки, що він хоче і буде слухати безпосередньо військових, при цьому розуміючи, що у справи бойових дій міністерство лізти не має. Є реальні сподівання, що за його каденції до ладу приведуть військові закупівлі. А після виступу у ВР є ще й надія на те, що грошове забезпечення військових нарешті проіндексують, чого не робили з 2018 року, і налагодять цю систему, як це було за попередньої влади».

У цьому випуску ми розбиралися з експертами, чого очікувати від Олексія Резнікова на новій посаді:


 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Військова справа»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.