Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


“Просто плітки”. Українські експерти реагують на заяви про держпереворот

Політика 3139 переглядів

Опубліковано - 27.11.2021 | Всі публікації | Версія для друку

“Просто плітки”. Українські експерти реагують на заяви про держпереворот
Чи справді Росія готує на 1 грудня держпереворот в Україні? І чи правда, що до цього може бути причетний олігарх Рінат Ахметов?

Українські аналітики, з якими спілкувався «Голос Америки», доволі скептично сприйняли сенсаційну заяву, озвучену президентом України на пресмарафоні 26 листопада.

На думку політаналітика Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Володимира Горбача, сенсація мала на меті затьмарити ефект «Вагнергейту».

«Головна задача була – перебити якоюсь медіа-подією той скандал зі спецоперацією вагнерівців, який тягнеться вже більше тижня в Україні, і президент іще жодного разу на нього не відповів. От сьогодні він спробував відповісти. Але на мою думку, це було не те що непереконливо, а навіть місцями жалюгідно», - сказав політаналітик.

Це не може бути ні аргументом, ні доказом. Це просто плітки

Як зауважив Горбач, «анонсований президентом на 1 грудня державний переворот, як і звинувачення у його підготовці Ріната Ахметова – це нічого, крім іронічної посмішки або гомеричного сміху, викликати у мене особисто не може. Якісь люди за спиною Ахметова говорили про Ахметова. Це не може бути ні аргументом, ні доказом, ні навіть підозрою. Це просто плітки».

Професор політології Києво-Могилянської академії Олексій Гарань нагадує про те протистояння, яке зараз існує між Ахметовим і Зеленським, та про телеканали Ахметова, які активно працюють на пониження рейтингу президента.

«Зеленський заявив, що Росія готує державний заколот, в який хоче втягнути Ахметова. І далі сказав цікаву річ, що «зміна президента - це і є державний переворот». Це мене дуже здивувало. Пардон, але зміна президента це не є державний заколот», - іронізує Гарань.

Оглядачі відзначають: на прес-конференції не почули від президента того, що мусило б прозвучати в умовах нової загрози з боку Росії, яка брязкає зброєю на українських кордонах.

«В ситуації, яка склалася сьогодні навколо України, в першу чергу влада і президент мають простягнути руку своїм політичним опонентам, щоб консолідуватися навколо українських цінностей, українських національних інтересів. Чи звучало це у виступі Президента? Ні, не звучало», - зазначає директор Інституту світової політики Євген Магда.

Експерти нагадують: минулого тижня екс-президент Петро Порошенко запропонував Володимиру Зеленському зустріч керівників фракцій у закритому режимі для консультацій з питань безпеки.

«На превеликий жаль, те, що говорить Порошенко про національну консолідацію для відсічі агресору, це мав би казати чинний президент України, а не представник опозиції. І якщо діючий президент це не говорить, то за нього говорить опозиція», - наголосив Володимир Горбач.

За його словами, «сьогодні президент, фактично, відповів на цей заклик відмовою. «Товаріщ Петя» - це не той лексикон, який сприяє консолідації політичних сил всередині країни. Це КВН, 95 квартал, а не серйозна доросла відповідальна політика державного діяча».

Підсумовуючи враження від прес-марафону, професор політології Олексій Гарань зазначає:

«Якщо казати про позитив цієї прес-конференції, то вона показала, що у нас є свобода слова. Ідуть найгостріші питання в ефір, ніхто це не цензурує, ми не Росія, авторитаризм у нас не пройде. І в той же час ми побачили дуже агресивного і роздратованого президента, який болісно реагує на критику і не розуміє повністю своїх обов’язків. А один з обов’язків - це бути відкритим до суспільства».

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політика»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ти говориш про Господа або Його чесноти, роби це серйозно і з належною повагою”
Джордж Вашінгтон

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.