Аратта - На головну

24 квітня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Відчуття гумору - дар природи. Дістається явно не всім

Політмаразми 24820 переглядів

Опубліковано - 25.12.2006 | Всі публікації | Версія для друку

Відчуття гумору - дар природи. Дістається явно не всім
На День міліції, 21 грудня, одні отримали нагороди, а іншим довелося писати рапорти. Ніхто і представити не міг, що жарти “Кварталу 95” можуть виявитися фатальними для деяких із співробітників МВС. Під роздачу потрапив помічник Цушка, у минулому права рука Луценка – Валерій Гордійович Мірошник. Він цього року займався підготовкою до концерту і пропустив “жарти в строю”.

Сміється той, хто зрозумів жарт. А хто не зрозумів або зовсім позбавлений відчуття гумору, проводить службове розслідування.

Чутки про звільнення помічника Цушка поповзли наступного дня після концерту. Помічник міністра внутрішніх справ написав заяву про відпустку, а з початку року повинен подати рапорт про звільнення. Позиція Мірошника така: "Я відповідав за підготовку до свята, тому нікого не карайте. Я беру всю провину на себе".

У чому провина? За протоколом (свята. – Ред.) зачитувати Указ Президента про нагородження міліціонерів повинен був Віктор Балога. Проте, той із якихось причин цього не зміг, і для прем'єра стало неприємним сюрпризом бачити "читцем" екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Перцю підсипала й пародія "Кварталу 95" на Януковича і Ахметова, ролі яких виконували Євгеній Кошовий і Володимир Зеленський.

Дует під назвою "М'яко кажучи, не ангели" заспівав пісню, яку присвятили "м'яко кажучи, колишньому міністрові, грубо кажучи, внутрішніх справ": "Юріє, прощавай, Юрію, пробач...".

Під час виступу Янукович заразливо сміявся разом з Цушком. Проте, відразу ж після закінчення номера він пішов із зали. З образою.

Під час п'ятничного шоу "Свобода Слова з Савіком Шустером" чутки про звільнення Мірошника підтвердив Юрій Луценко.

– Я вам розповім одну дуже смішну, але дуже симптоматичну історію. В день міліції в "Україні" був присутній Президент, який привітав, а потім поїхав. І залишилося там нове керівництво і прем'єр-міністр. У нас вийшов "95-й квартал" з якимсь номером, де посміялися з Луценка – я дуже добре до цього відношуся. Але посміялися так, що це не сподобалося прем'єр-міністрові. І того ж дня почали службове розслідування. Тобто почали шукати, хто допустив, щоб двоє вийшли на сцену і сказали: "Зараз перед вами виступлять Віктор Янукович і Ринат Ахметов. Ім'я і прізвища змінені, щоб не ганьбити порядних людей". Вони навіть жартів бояться. Ви розумієте, що це симптом неокучмізму. Для мене це дуже жорстокий симптом, тому що вже знайшли крайнього, людина вже написала рапорт про звільнення, – розповів екс-міністр внутрішніх справ.
Зазвичай перед концертом проводиться генеральна репетиція, на якій всі номери продивляється департамент по роботі з персоналом. За це відповідав той, хто “прославився” наїздами на сумських студентів в 2004-му - Микола Плєханов. Пропозиція, щоб "Квартал 95" виступив на Дні міліції, поступила ще в минулому році. Але на прогін хлопці прийти не змогли – брали участь в іншому шоу. Тому до останнього моменту зміст сценки залишався сюрпризом і перевіркою для міністра і прем'єра.

Антикризова коаліція і раніше дуже піклувалася про свій імідж – один "зайчик" Калашніков чого вартий. А зараз всяким КВКащикам, "Кварталу 95" і іншим "Камеді-клабам" треба б жартувати обережно – а раптом прем'єр гумору не зрозуміє?

І добре б незадоволеним повчитися тримати удар. Навіть Путін, при якому "прикрили" НТВ, а "Газпром" скуповує всі медіа, і той сміявся над жартами КВКащиків про користь грузинського вина і іншими випадами. По-доброму сміявся, без наслідків і службового розслідування...

А якби ми перевіряли, як розслідуються справи?

Володимир Зеленський, Студія "Квартал 95":

– Я не чув, кого саме звільнили. Сприйняв це як плітку, серйозно говорю. Жалко дуже. Я не бачу, що це насправді привід. І взагалі, чому повинні переглядати і перевіряти люди, які працюють в органах? Мені здається, що поки немає цензури. І як люди в погонах можуть перевіряти людей творчих? Як би вони віднеслися, якби "Квартал 95" перевіряв, чи правильно вони встигають розслідувати поділа? Для мене це дуже дивно. Адже ми живемо не в Радянському Союзі, і для мене незрозуміла ця реакція.

– Надалі фільтруватимете жарти?

– Мабуть, знаючи, до чого такі моменти приводять, думатимемо над таким запрошеннями. Якщо від нашого гумору залежать долі людей, доведеться добре думати.

Чим поздоровляли "квартальщики":

Народу сьогодні доведеться визначитися: або НАТО, або РИНАТО.

Зеленський (Янукович): – Не переживайте, все у Вас буде добре! Так би мовити, Бог допоможе!
Кошовий (Ахметов): –Облиште, Києву Бог вже допоміг.
Зеленський (Янукович): – Пробач, Господи...
Зеленський (Янукович): – Не турбуйтеся, платити по нових тарифах будуть тільки мільйонери.
Кошовий (Ахметов): – А ми?
Зеленський (Янукович): – А вас, мільярдерів, це не торкається...

Свобода слова від Януковича

5 місяців тому.

Історія з депутатом-регіоналом Олегом Калашниковим, який побив журналістів СТБ Маргариту Ситник і оператора Владимира Новосада, препятствовав проведенню зйомки. Справа до цих пір знаходиться на розслідуванні в Печерській прокуратурі.

В кінці листопада

Зміна керівництва на каналі НТН спричинила за собою звільнення головного редактора Наталії Катеринчук і багатьох журналістів, які не захотіли миритися з новою політикою каналу і темниками.

Минулого тижня

Головного редактора радіо "Ера" Інну Кузнєцову примусили піти у відпустку. Вона може бути звільнена. За словами Інни, через те, що власникові – соціалістові Андрію Деркачу – не сподобався один з матеріалів.

 

 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Політмаразми»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.