Аратта - На головну

18 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Дружина має бути схожою на кумира дитинства?

Психологія та стосунки 36761 перегляд

Опубліковано - 8.02.2007 | Всі публікації | Версія для друку

Мері Поппінс була занадто дорослою...
Мері Поппінс була занадто дорослою...
Пригадаймо свої шкільні роки, - роки дитинства та юності. Хто був кумирами глядацької аудиторії кінотеатрів та телеекранів, - точніше, - її сильної половини? Ми впевнені, що серед них – п’ятеро дівчат із радянських фільмів кінця 70-х - середини 80-х років, які вплинули на ціле покоління.

Днями сіли ми з товаришами поговорити. І, як завжди, “раптом” розмова зайшла про жінок. Ось тут і з'ясувалося, що нинішні пасії (дружини або коханки) моїх друзів як дві краплі води схожі на їхні дитячі ідеали. А горезвісні 90 - 60 - 90 - це просто пил в очі.

Ще дідусь Фрейд вважав, що основи сексуальності закладаються в дитинстві. Але що ми бачили в нашому дитинстві? По телевізору показували красунь Констанцію і Мері Поппінс, але не западати ж нам, п'ятикласникам, на дорослих дам?! Ні, - ми закохувалися в кінодівчат.

Газета “Комсомольська правда” розглянула володарок наших дитячих бажань ближче, а допоміг у цьому психолог Віктор ПОНОМАРЕНКО, автор методики розпізнавання характеру за зовнішністю людини.

Тип 1 - «Амазонка»
Яна ПОПЛАВСЬКА
Яна ПОПЛАВСЬКА
Основний представник - Червона Шапочка (“Про Червону Шапочку”, 1977)

Життєрадісна шукачка пригод. Є навіть підозра, що оптимістка. Для неї не існує авторитетів: навіть при зустрічі з вовком не полізе за словом у кишеню. Тому що в кишені у неї рогатка.

Про таких хлопчаки кажуть: “Свій хлопець”. І завжди беруть грати в “козаки-розбійники”, а також ловити пуголовків у ставку. Причому, на голі коліна амазонок звертають увагу, тільки щоб порахувати, у кого подряпин більше.

Уже в дитинстві здатна зупиняти на скаку поні і рятувати іграшки з палаючого куреня.

КОМЕНТАР ПСИХОЛОГА

У таких дівчат закохуються романтичні тюхтії, що начиталися пригодницьких романів. Але доросла “амазонка” розчарує таких поклонників. Вона виросте в експедитора овочевої бази, бізнес-леді, буде чимось торгувати і «розрулювати» складні ситуації. Їй потрібний не закоханий поет, а такий собі “Індіана Джонс”, їй до пари. Але в реальному житті таких мало. Тому у дорослої “амазонки” вибір такий: або вийти за романтика і звалити на себе увесь вантаж сімейних турбот - від виховання дітей до заробляння грошей, - або вести свій життєвий корабель у гордій самоті...

КОМЕНТАР “АРАТТИ”

На нашу думку, “романтичний тюхтій” і “амазонка” чудово будуть доповнювати один одного. За законами гармонії характери з протилежними ознаками утворюють дві половинки одного цілого.

Тип 2 - «Сіра мишка»
Тетяна АКСЮТА
Тетяна АКСЮТА
Основний представник - Катя (“Вам і не снилося”, 1980)

Cкромна дівчинка, прагне бути максимально непомітною.

Така навряд чи одягне ультракоротку спідницю і побіжить із вами цілуватися за школу. Але ж зате вона є ексклюзивною володаркою зворушливого погляду і жалісливого голосу.

Почувши дражнилку про “тіли-тіли-тісто”, завжди червоніє.

Неодмінно пише вірші, але нікому їх не показує, - а раптом сміятися будуть?! Усім доганялкам і скакалкам віддає перевагу книгам про кохання. І мріє про принца на білому коні.

Над такою вмить хочеться узяти шефство. А ще поряд із нею будь-який, навіть найбільш закомплексований хлопчик відчує себе справжнім чоловіком.

КОМЕНТАР ПСИХОЛОГА

У “сіру мишку” закохуються два типи хлопців. Перший тип, - вони у меншині, - упевнені в собі і люблять протегувати слабким. Другий тип, - переважна більшість, - боязкі хлопці.

Шлюб “сірої мишки” із “сильним чоловіком”, швидше за все, не складеться: він спробує потягнути її за собою і зрозуміє, що цей лежачий камінь йому не підняти. Від будь-кого, хто захоче порушити її розмірене життя, “мишка” люто оборонятиметься. Незнайомих людей вона побоюється, а з близькими може бути непохитною і агресивною.

Хороший союз: “сіра мишка” + тихий хлопчик. Разом, як старосвітські поміщики, вони проживуть непоказне життя, в якому все розплановано. Дітей у них може і не бути: навіщо зайвий клопіт?

КОМЕНТАР “АРАТТИ”

Ми на боці меншини. Саме чоловік із сильним характером зможе стати надійною “другою половинкою”. У свою чергу “сіромаха” віддячить йому затишним і спокійним тилом, де чоловік зможе накопичувати сили.

Тип 3 - «Яблуко розбрату»
Інга ІЛЬМ
Інга ІЛЬМ
Основний представник - Маша (“Пригоди Петрова і Васєчкіна”, 1983)

Зустрічалися вам фатальні жінки? Ось саме з таких вони і виростають! Маша володіє завдатками стервозності, які не відразу помітні через ангельську зовнішність. Буває понад міру уїдлива, обожнює читати нотації. Як правило, волосся заплітає у дві кіски. Проділ - рівний, як грінвічський меридіан.

Саме у таких дівчаток закохуються кращі друзі (обидва одночасно), що приводить до затяжних сварок і бійок до першої крові. Хлопчаки готові на будь-які подвиги, щоб завоювати її холодне сердечко. Ну, там, дістати кішку з дерева або водопровідну трубу на морозі язиком лизнути. Але нагороди за це не отримують ніякої. Тому і повторюють так часто: “Ех, Маша! Гаразд-гаразд...”

КОМЕНТАР ПСИХОЛОГА

У дівчат цього типу найяскравіший період - дитинство, коли вони із задоволенням маніпулюють тими, хто їх оточує. Але з дорослими чоловіками “Маша” будувати стосунки не вміє. Вона залишається наодинці і скаржиться “долі-злодійці”, на більш успішних стерв... Її може покохати яка-небудь простодушна людина. Навіть якщо він підкорить її холодне серце, ця перемога матиме присмак поразки. “Маша” завжди в образах, у ворогах, і жити з нею важко.

КОМЕНТАР “АРАТТИ”

Погоджуємося в цілому. Але ще не факт, що імпульсивна істота не зможе “заземлитися” біля тихого причалу. Особливо якщо йому не вистачає власної енергії, а всі її “вибрики” будуть проходити повз його уваги.

Тип 4 - «Королева двору»
Оксана АЛЕКСЄЄВА
Оксана АЛЕКСЄЄВА
Основний представник - Майка (“Пригоди Електроніка”, 1979)

Відмінниця, спортсменка, комсомолка (у старших класах, напевно, буде!). І, звичайно ж, красуня. Встигає і уроки зробити, і в музичну школу, і у дворі погуляти.

У дитячих компаніях, як правило, королева. Однаково легко знаходить спільну мову і з зразковими хлопчиками, і з дворовими хуліганами. Саме вона вирішує, в що краще грати - в хованки або “класики”. Але при цьому не задавака і не ябеда, як багато інших відмінниць.

КОМЕНТАР ПСИХОЛОГА

У багатьох хлопців її віку самооцінка невисока. Тому «королеву двору» вони страшно поважають. Але побоюються.

Її “половинка” - такий само серйозний хлопчик. Але в підлітковому віці він приховує свій романтичний запал і є надто скромним. Якщо йому вдається подолати свій страх і наблизитися до “королеви”, він отримає головний приз: прекрасного друга, господиню і матір. “Королева двору” - це найпривабливіша супутниця життя, яка ніколи не обдурить ваших очікувань. Адже вона з дитинства звикла до відповідальності. Такі дівчата виходять заміж один раз і назавжди.

КОМЕНТАР “АРАТТИ”

В ціль! Але “королева двору”, насправді, - найпривабливіша супутниця лише для вказаної “половинки”.

Тип 5 - «Дівчинка з мієлофоном»
Наташа ГУСЄВА
Наташа ГУСЄВА
Основний представник - Аліса Сєлєзньова (“Гостя з майбутнього”, 1984)

Мієлофон у даному випадку означає загадку, яка за визначенням має бути в кожній жінці. Саме в таких дівчатах ця сама загадка зароджується раніше ніж у решти.

Не красуня: коротка зачіска, незграбна фігурка, словом, - звичайна дівчинка з паралельного класу. Але постійно спрацьовує феномен «не має в ній нічого, а я все дивлюся, очей не відвожу».

При цьому розумна і багато знає. А хоче знати ще більше.

КОМЕНТАР ПСИХОЛОГА

У “Аліси” - проблеми. Вона все життя не знає, чого хоче. Кар'єрні досягнення і навіть власні діти - все це не може задовольнити “Алісу”, все і всіх їй потрібно переробити.

У реальному житті “Аліса” погано орієнтується. У неї, як правило, вузька і дивна сфера інтересів. Наприклад, яка-небудь орнітологія. І більше вона ні в чому не розбирається. Готувати “Аліса” теж не вміє. Часто чоловік кидає таку марсіанку напризволяще. Це дуже жорстоко... Якщо він усе-таки вирішує пов'язати з “Алісою” життя, доводиться навчати її простим життєвим речам. Це нелегка праця - перетворити марсіанку на землянку.

КОМЕНТАР “АРАТТИ”

Найкращим вибором для “марсіанки” – буде лауреат Нобелевської премії. Вони знайдуть спільні інтереси і затишну кав`ярню, де можна смачно повечеряти.


ДО РЕЧІ

Чому дитячі закоханості впливають на доросле особисте життя?

Ірина ГУРЄНКОВА, сімейний психолог:

- Тут діє принцип імпринтінгу: якщо щось дуже сподобалося нам у ранньому дитинстві, ми запам'ятовуємо цей предмет. Відбувається відображення. Наприклад, у вашого першого кохання величезні блакитні очі. Значить, і в більш зрілому віці ці блакитні очі будуть у вас «ключовим подразником»: побачив і закохався. І якщо в дитинстві ви були закохані в кіногероїню, можливо, ви закохуватиметеся в схожих на неї жінок. Втім, з віком подразник може й змінитися.

“АРАТТА”:

- Як стверджує наука соціоніка, - наші недоліки, - це зворотній бік наших чеснот. Це треба брати до уваги під час вибору об`єкту обожування. Тоді ви зможете “користуватися” всіма перевагами тих рис характеру, яких не вистачає вам, а ваша партнерка отримає те, чого не вистачає вам. За одним із законів Всесвіту, яким оперує фізика, – протилежні заряди взаємопритягаються, а однойменні, – рано чи пізно відштовхуються. Характери і поведінка людей теж підвладні цим законам, - бо ми також є частиною Всесвіту...

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Психологія та стосунки»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Церква - скоріш лікарня для грішників, ніж музей святих”
Ебігайл Ван Берен

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.