Аратта - На головну

20 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Богдан БЕНЮК: «Наш президент в одній руці тримає вулики, в іншій – вітряки...»

Думка українця 63011 переглядів

Опубліковано - 17.03.2006 | Всі публікації | Версія для друку

Богдан Бенюк на сцені у виставі “Біла ворона”
Богдан Бенюк на сцені у виставі “Біла ворона”
Розмова з Богданом Бенюком, актором, № 4 у списку всеукраїнського Об’єднання «Свобода», відбувалася у гримерці театру ім. І Франка, якраз під час вистави. Актор у перерві між виходами на сцену розповідав про своє бачення української політики та ставлення до президента. Подаємо розмову з відомим актором без жодних правок та цензури.

Заради цього Богдан Бенюк не пішов навіть на фінальний поклін, хоча у двері гримерки гамселили дуже і дуже добре, благаючи вийти до народу.

- Чому вирішили змінити сцену театру на стілець у Верховній Раді?

- А чому б і ні? Якщо ти бачиш, що Верховна Рада не виконує того, що вона має виконувати, коли туди приходять ті люди, які є далеко не українцями і Верховна Рада напічкана будь-якою нацією, лише не українською, то хіба нормальна людина може сидіти осторонь? Ні, звичайно.

Я розумію, що моя мова скоро може використовуватися лише в зоопарку. Якщо я це все бачу, то невже я спокійно можу грати вистави. Яка різниця, хто буде керувати: Вітя – 1, чи Вітя – 2. Нічого не зміниться. Я маю радикально відстоювати свою позицію і радикально її відвойовувати, бо іншого способу немає. Колись націоналісти – патріоти, якими ми зараз є, сиділи в бункерах, в лісах і воювали. А зараз в бункерах сидіти не треба.. Треба йти у Верховну Раду – іншого способу нема.

- Ви вважаєте, що ВО «Свобода» подолає бар’єр?

- Я впевнений у цьому. Всі соціологічні опитування – продажні.. Нам присилали прайси. Опитування коштує понад сто тисяч доларів. Нам не треба платити гроші. Ви самі бачите, що зараз та політична реклама, яка існує – відбиває у людей охоту. У нас же іде пропаганда через листування з людьми та зустрічі. А це – своєрідний бігборд. Так ти краще переконаєш, ніж тими страшилками, як у Регіонів, чи тим, що розповідає Відьма конотопська.

- Ви так довго працювали у театрі і лише зараз вирішили піти у політику. Невже раніше вас все влаштовувало?

- Ну наступає ж період, коли живеш-живеш, а потім чомусь хочеш вийти заміж. Ти просто психологічно виростаєш, тому сцена стає маленькою, артисти - режисери, виростають, стають політиками. Не можна ж казати, що всі депутати у Верховній Раді народилися депутатами. Відомо, що Голова Верховної Ради Володимир Литвин – історик. Просто колись став помічником Кучми. То чому Бенюк не може бути спікером? Я жартую, звичайно… Але у Верховній Раді ВО «Свобода» точно буде. Бо мають же бути радикально налаштовані люди. Демократія вже дістала. Ти ж чуєш, які ми принижені та прибиті українці. Ми не повноцінна нація, розсунута по всім кусочкам. Я був і в Харкові, і в Дніпропетровську. Там дуже багато патріотів-націоналістів, які не бояться цих слів. За переписом українців є 78%, і всюди має бути ця відсотковість, включно з Верховною Радою. А скільки нас нині у парламенті? У Верховній Раді повно євреїв, росіян – кого завгодно.

Ну, про покійника говорити погано не можна – цим депутатам ще три дні й капець, але ж хтось туди далі зайде. Вітя з Регіонами, який гне своє, чи комуністи, які сраку не піднімають, коли приходить Президент та грає наш Гімн. А ти питаєш, чому я тут сиджу? Та ми вже давно маємо стояти біля парламенту. Дух Майдану не пропав. Він проявиться ще у Верховній Раді – це однозначно.

- Але ж якщо і пройде, то не так вже й багато людей із ВО «Свобода». Що ви зможете змінити?

- У нас буде своя фракція і ми будемо шукати у Верховній Раді зв’язки з патріотично налаштованими людьми. Звичайно, після 20 номеру у списки сьогоднішніх блоків – нічого заглядати. Порядних людей там нема.

- Що Ви насамперед збираєтеся зробити у парламенті?

- Скасувати всі недоторканості по всіх рівнях, а далі - виконувати свою програму захисту українців. У нас є Українська держава, крапка. Мова спілкування – українська, крапка. Всі юристи й економісти – бездушні, тому то й ми сидимо в жопі.

- Які тоді стосунки мають бути з Росією?

- Я думаю, що ми маємо жорсткіше поставитися до Росії. Якщо вона є правонаступницею Радянського Союзу, то хай тоді відповідає за голодомори, геноциди. 20 мільйонів українців винищено. Це що, вони всі були бандитами? Діти мають знати правдиву історію, і вона має бути для всіх одна, а не так, що на Сході вчать одне, а на Заході – інше. Стосунки з Росією мають бути партнерські, рівноправні і не треба боятися виставляти свої претензії.

- У своїх інтерв’ю Ви казали, що президент – хороша людина, а оточення у нього погане...

- Я це завжди кажу, бо це – правда. Ви почули за минулий рік, скільки разів на президента виливалося бруду? Жодного слова не сказали, що в країні є щось добре – лише все погано. А де його команда? Хто їм замастив рота? Лінуються? Мають інші способи роботи? Не мають часу вони цим займатися! То чого вони поперли в уряд?

Але ж він їх тримає коло себе. Значить є така сила, яка примушує його їх тримати.

- То, за Вашими словами, президент слабкий?

- Мені гарно написав один дядько: президент в одній руці має тримати Конституцію, в іншій – меч, як всі Ангели-охоронці. Наш президент в одній руці тримає вулики, в іншій – вітряки. Це –донкіхоцтво! Міці йому треба! Він не має на кого опертися. Є україносвідомий президент, але він не має сили довкола себе, тому йому треба допомогти, бо кругом жиди, педерасти і москалі. Ізвітінє.

- Я як же Ваша акторська кар’єра?

- А що тут!? Репетиції у Верховній Раді. Хіба там менший театр, ніж тут у нас? А ввечері вистави у театрі. Депутати ж до п’ятої години припиняють діяльність, а о сьомій у мене вистава в театрі. Акторство я не кину, бо це – моє життя. І в кіно буду зніматися.

- Як родина ставиться до Вашої політичної кар’єри?

- Та звикають всі. Це Божа рука мене веде. Чомусь же я з гуцульського села потрапив в театральний університет, потім мав якісь гарні роботи. Хтось же це веде. Я сам не йду.

- В Бога вірите?

- Аякже. Дядьку стільки років, і щоб у Бога не вірити! Я розумію, що Україні потрібна одна церква з патріархатом у Києві. Московський патріархат – це контра для нашої країни. Треба на урядовому рівні скласти такі умови, аби вони самі забралися звідси. У Московському патріархаті всі священики – вихідці із Західної України. Вони тільки й чекають на відмашку, щоб перейти до Київського патріархату.

- Де збираєтесь зніматися найближчим часом?

- Це від мене і не від мене залежить. Я вже настільки привередливий артист, що не буду зніматися у будь-чому. Останній фільм, який має скоро вийти – про Леоніда Утьосова. Я знявся там Утьосовим з 45 до 87 років його життя. Зараз у мене є величезна кількість роботи. І слава Богу, бо мені ніколи відпочивати. Та я й не хочу відпочинку. Я просто переключаюся на іншу роботу.

- «Шоу самотнього холостяка» вже не повернеться?...

- То вже перегорнута сторінка, як і селітра. Ти ж уявляєш, як я, голова Верховної Ради, буду пропагувати селітру? Її ж всі депутати будуть по мішку тягати до себе.

- Яку роль ще хочете зіграти?

- Зараз вже не скажу, бо багато ролей вже не зіграю. Акторська професія залежить від багатьох факторів. От я й сиджу, як наречена – чи знайдеться дурило-чувак, який закохається в мене і запропонує руку і серце.

- Де для Вас закінчується театр і починається політика?

- Зараз я розмовляю про політику, за мить вийду на сцену на поклін. Просто коли роблю одне – забуваю про інше. Ось ти, як борщ вариш – не пишеш же інтерв’ю, бо якщо так робитимеш, то той борщ таким вийде, що й потравиш усіх.

- А Ви борщ вдома готуєте?

- Та чому це раптом? У мене є дружина. Я вмію робити ті речі, як і кожний чоловік: яєчню, картоплю.

- Чим на 8 березня дивували дружину?

- Нічим. Слава Богу, це свято ні вона, ні я не любимо. Чому це раптом ми маємо святкувати цей день, коли у нас є День матері у травні. Я колись лажонувся на 8 березня. Був у 1991 році в Канаді і почав всіх вітати з Міжнародним жіночим днем. Всі на мене дивилися, як на дурника – ніхто це свято не знає. Жінку любити треба кожен день, а не раз на рік зварити їй борщ, вдарити по морді, напитися і говорити: «Ось як ми гарно вчора свято відгуляли – шикарно». Я святкую лише релігійні свята.

 

До теми:
 
Share/Bookmark
 
Публiкацiї за темою «Думка українця»:
 
  
Публікації:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Релігія це зітхання пригнобленої тварі, серце безсердечного світу, подібно до того як вона - дух бездушних порядків. Релігія є опіум народу ”
Карл Маркс

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.